Păstrăv prăjit cu mămăliguță și mujdei

Păstrăv prăjit cu mămăliguță și mujdei
păstrăv

Păstrăv cu mujdei. Cel clasic merge cel mai bine la păstrăv, după spusele soției. Eu il prefer pe cel cu smântână. Lui D. nu ii place de nici un fel, așa că am făcut cum am vrut eu mujdei clasic.

Întreg sau dezosat, la cuptor sau prăjit, orice variantă de păstrăv ai alege nu ai cum să dai greș. Deși cel mai des gătesc peștele la cuptor, de data asta mi-o fost dor de pește prăjit cu mămăliguță. Dacă-i mălai, să fie mălai până la capăt, nu?

Am cumpărat 2 păstrăvi eviscerați pentru că păreau mai proaspeți decât cei file. Oricum cei gata dezosați mai au câte-un os pe ici pe colo și am vrut să nu existe riscul ca D. să nimerească vreunul, așa că i-am dezosat eu.

Poate părea o operațiune complicată, dar cu cât exersezi mai mult, capeți experiență și nici nu îți mai ia așa de mult timp.

Secționezi coloana pe ambele părți, tai cu un cuțit ascuțit pe sub ea, introduci cuțitul sub oasele de pe laterale și le îndepărtezi. Pe parcursul operațiunii îți amintești de ultima oară când ai dezosat pește și ți-ai zis că vei cumpăra alte cuțite, dar n-ai făcut-o și acum regreți. E prea târziu. Îți trece supărarea de îndată ce mănânci.

Păstrăv prăjit cu mămăliguță

Ingredients
  

  • 2 păstrăvi mari (sau 4 file-uri)
  • 200 g făină de mălai
  • ulei pentru prăjit
  • usturoi
  • sare, piper

Instructions
 

  • Am curățat păstrăvul de solzi.
  • Am îndepărtat capul, aripioarele, coada și m-am apucat de dezosat. Am tăiat coloana de-o parte și de cealaltă, am introdus cuțitul sub ea și am înlăturat-o. Apoi am introdus lama cuțitului sub oasele de pe lateralele peștelui și le-am îndepărtat.
  • Am repetat procesul pentru cel de-al doilea pește și m-am ales cu 2 file-uri pe care le-am condimentat cu sare și piper.
  • Am adăugat file-ul de pește în făina de mălai.
  • L-am întors pe cealaltă parte și m-am asigurat că e complet acoperit.
  • Am turnat 150 g mălai în oala cu 800 ml apă fiartă cu sare în timp ce am amestecat compoziția cu telul.
  • Am continuat să amestec pentru a nu se forma cocoloașe până când a dat în clocot.
  • Am înlocuit telul cu o lingură de lemn și am pus peștele la prăjit în tigaia cu uleiul încins.
  • Am acoperit oala cu mămăligă cu un capac și am lăsat-o la fiert, amestecând din când în când.
  • Am continuat să prăjesc file-urile, 4 minute pe o parte.
  • Apoi încă 3 minute pe cealaltă.
  • Am luat mămăliga de pe foc și am turnat-o într-un bol, iar peste păstrăv am pus mujdei. Pentru mujdei am folosit 4 căței de usturoi zdrobiți frecați cu sare, peste care am turnat apă.
Încearcă și rețeta de Somon la cuptor.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating