Râșca – lemnul și spațiile mici

Râșca – lemnul și spațiile mici

Întrucât prima noastră excursie a fost un succes, văzând că reușim să ne gospodărim singuri și mai ales că ne place simplitatea și libertatea de a ne face propriul program, am ales și pentru a doua noastră ieșire să ne cazăm într-un loc în care să fim doar noi.

Unde mai bine decât la munte, într-o cabană din lemn decorată tradițional, situată pe malul unei ape curgătoare?

D. a fost încântat de faptul că am avut scară interioară și vreo 25 de minute doar asta a făcut, a urcat și a coborât scările.

În cele 2 zile de stat aici ne-am plimbat, ne-am relaxat, ne-am dat cu barca pe lac, am gătit și l-am învățat pe D. să joace șeptică americană. Desigur, varianta adaptată pentru el, ca să-i fie mai ușor. Cum vine asta? Unul din exemple ar fi că nu ne umflăm, Jokerul fiind doar o carte pe care o poți pune peste orice.

După mult timp de când nu mai mâncasem cartofi în coajă copți la jar, am profitat de faptul că am avut un grătar la dispoziție și lemne din belșug și am zis că e timpul să îi fac.

Am tăiat lemnele și am făcut focul, am pus cartofii în jar și în timp ce aceștia se rumeneau am mai făcut niște ciuperci la grătar umplute cu brânză de burduf, cartofi copți la grătar ca și soluție de rezervă în cazul în care jarul nu ar fi fost suficient pentru a-i coace pe ceilalți și burgeri de vită. Fără chifle. Chiflele le-am uitat acasă.

Am mai tăiat vreo trei cepe în bucăți și le-am prăjit pe grătar, iar soția a făcut o salată de legume proaspete.

A fost un weekend reușit.