Pizza

Pizza
pizza

Unora le place brânza. Tuturor le place pizza. Dacă e vreun aliment pe lumea asta fără de care D. ar fi trist, brânza ar fi la egalitate cu pastele și cred că ar pierde la mustață. Însă despre paste vă povestesc cu altă ocazie.

Pizza merge cel mai bine la seara de film, iar de când am descoperit HBO Go Kids, am văzut aproape toate filmele Disney. Am devenit expert în Cars, Frozen și Puss in Boots.

Azi e duminică, deci seară de film. Daca e seară de film, e seară de pizza. Cu aluat cu oregano, busuioc și bordură de cașcaval.

De când avem mașină de făcut pâine, munca mea cu aluaturile s-a simplificat semnificativ. Gata cu frământatul. Daca mașina ar știi să ia ingredientele de pe raft, nici n-ar mai fi nevoie de mine. Practic aluatul se face singur. Am adăugat făina, apa, uleiul de măsline, drojdia, oregano și busuiocul, am pornit programul de aluat și l-am pus la dospit o oră.

Din rețeta de mai jos ies cam 4-5 pizza de 250-280 g fiecare. Eu am făcut două pizza, iar cealaltă jumătate de aluat l-am pus la congelator, numai bun de folosit cu o altă ocazie.

Poftă bună!

Pizza

Ingredients
  

Aluat

  • 700 g făină
  • 350 ml apă
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscată (7 g)
  • 1 linguriță sare
  • 1 liguriță oregano
  • 1 linguriță busuioc

Topping

  • brânză de toate felurile + mezelurile preferate
  • sos de roșii

Instructions
 

  • Am pus apa, făina, uleiul, sarea, oregano și busuiocul în mașina de făcut pâine. La sfârșit am adăugat drojdia și am pornit programul de făcut aluat.
  • După 10 minute am scos aluatul și l-am pus la dospit, acoperit de un prosop. După o oră a crescut considerabil în volum.
  • Am încălzit cuptorul la 250 grade, căldură inferioară plus ventilație.
  • Am împărțit aluatul în patru și m-am ales cu 4 aluaturi de pizza suficient de mari pentru câte o tavă. Două dintre ele au ajuns în congelator, pentru a fi folosite cu altă ocazie.
  • Un aluat a ajuns la D.
  • Cel de-al doilea a ajuns la mine. Am întins aluatul și am umplut marginea cu bordură de cașcaval. Cum altfel să mă asigur că se va mânca tot?
  • Am întins sosul de roșii peste aluat.
  • Nu am tavă specială de pizza așa că am improvizat: am întors tava și am așezat aluatul peste foaia de copt. Așa nu mai am avut de-a face cu marginile tăvii.
    Am pus peste aluat cașcaval ras, mozzarella, parmezan ras, brânză de burduf și puțină gorgonzola. Un fel de quattro formaggi. Cu mai multă brânză. Îi voi zice "formaggi".
  • Am pus pizza în cuptor pe treapta din mijloc timp de 7 minute.
  • După 7 minute aluatul s-a rumenit și brânza s-a topit.
  • Am scos pizza din cuptor și am feliat-o.
  • A doua pizza a primit același tratament, plus câteva ciuperci și niște felii de cârnați de prin frigider.
S-ar putea să-ți placă și Shaorma de casă.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating