Shaorma de casă

Shaorma de casă
Shaorma de casă

Varianta sănătoasă. Sau cât de sănătoasă poate fi shaorma. Ce faci când ți se face poftă de shaorma, dar pe afară umblă coviduț? Te descurci, aia faci. Verdictul soției? Mai bună decât cea de cumpărat. N-am avut de ales, a trebuit să-i dau dreptate.

Am avut o tavă de pulpe de pui dezosate, două dintre ele le-am folosit pentru a face o supă de pui cu găluște (vezi rețeta pe site), iar celelalte trei pentru shaorma. Partea bună la shaorma e că ți-o poți face cu ce vrei tu, astfel că dacă la sfârșit nu-ți place, nu poți da vina pe atcineva.

Shaorma lui D. a fost mai săracă, doar cu pulpe de pui, cartofi dulci la cuptor și puțin ketchup. Nu e mare fan usturoi și nici legumele tradiționale în starea lor naturală nu i-s drage.

În rețeta de mai jos am avut pui, roșii, castraveți, ceapă verde, sos de usturoi cu smântână și lipii făcute în casă.

Shaorma de casă

Ingredients
  

Aluat lipii (4 bucăți)

  • 250 g făină
  • 100 ml apă
  • 40 g unt
  • 4 g praf de copt
  • sare

"De toate"

  • 3 pulpe pui dezosate
  • 200 g cartofi
  • ulei pentru prăjit
  • 50 g cartofi dulci (opțional)
  • usturoi
  • smântână
  • roșii, castraveți, ceapă verde
  • ketchup
  • sare, piper

Instructions
 

  • Dacă aveți lipii cumpărate, săriți peste pasul acesta (eu aveam câteva lipii cumpărate, dar am zis să fac și lipii de casă, așa că până la urmă am făcut shaorma cu ambele variante de lipii).
    Am frământat aluatul din făină, praf de copt, unt, apă caldă și puțină sare. A fost suficient pentru 4 lipii. Am format 4 bile din el și le-am pus deoparte vreo 45 de minute până m-am ocupat de umplutură.
  • Am prăjit lipiile câte 2 minute pe fiecare parte în tigaia încinsă. Recomand să faceți asta la ultimul pas, dacă mergeți pe varianta de lipii de casă.
  • Am tăiat legumele, cartofii și am condimentat carnea.
  • Am pus cartofii la prăjit într-o oală cu ulei încins.
  • Am făcut sosul de usturoi cu smântână (2-3 căței de usturoi, sare, smântână, apă) și am făcut niște cartofi dulci la cuptor (opțional)
  • Am pus pulpele în tigaia unsă cu puțin unt cât să nu se lipească și le-am prăjit 5 minute pe fiecare parte. Dacă vreți și mai sănătos de atât, pulpele se pot coace la cuptor.
  • Am tăiat carnea în bucăți.
  • Am pus sos de usturoi de-a lungul lipiei și am așezat carnea peste.
  • Am adăugat cartofi, castraveți, ceapă verde, roșii, sos de usturoi și ketchup.
  • Am rulat lipia și am învelit-o în folie de staniol.
  • Lui D. i-am făcut o shaorma din lipie, cartofi dulci și pulpe de pui. Staniol n-a vrut.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating