Burger de vită cu cartofi prăjiți
Cui nu-i plac burgerii? Mai ales burgerii cu carne de vită black angus și cu niște cartofi prăjiți pe lângă.
Dacă ai și niște chifle proaspete, nu mai ai nevoie de nimic altceva pentru un prânz sățios sau o cină cu prietenii. Am avut 4 burgeri gata formați din carne de vită black angus. Noi fiind 3, cred că vă dați seama ce înseamnă asta…porție dublă pentru mine!
Dacă nu aveți de dinainte carnea pregătită, recomand să folosiți carne tocată de vită, sare și piper. Fără adaos de ceapă, ouă și alte minuni că doar nu facem chiftele, ci burgeri.
Mai rămânea doar să facem chiflele și să prăjim carnea! Desigur, grătarul ar fi fost varianta de preferat pentru a găti carnea, dar fiind nevoiți să stăm în casă, tigaia și-a făcut treaba cu brio.
Și de data aceasta D. a fost la datorie, sarcina sa principală fiind unsul chiflelor cu gălbenuș de ou și decoratul lor cu semințe. De in, de data aceasta – ar fi mers mai bine semințe de susan, dar nu am avut.
Bun o fost și așa.
Burger de vită cu cartofi prăjiți
Ingredients
- 4 burgeri vită (sau carne tocată de vită pentru burgeri)
- 4 chifle burger
- 4 felii brânză
- cartofi
- praz
- castraveți murați
- unt, sare, piper
- sos bbq, ketchup
Instructions
- Aluatul pentru chifle l-am făcut din făină, lapte, unt, apă, ou, drojdie, folosind aceeași rețetă ca pentru sandwich-ul pulled pork.D .a uns chiflele cu un gălbenuș de ou cu 2 linguri de lapte și le-a decorat cu semințe înainte de a le băga la cuptor.
- Am tăiat cartofii și i-am pus la prăjit într-o oală cu ulei încins.
- Am pus carnea de burger la prăjit câte 6 minute pe fiecare parte în tigaia unsă cu puțin unt. Am pus câte o felie de brânză deasupra cărnii cu 2 minute înainte să fie gata și am acoperit tigaia cu un capac pentru a se topi brânza.
- Cât timp cartofii și carnea erau la prăjit, soția a tăiat puțin praz pentru decor. Ea zice că l-a sotat în unt, eu nu mai țin minte.
- Am tăiat chiflele pe jumătate, am pus carnea, sosul bbq, ketchup, castraveții murati tăiați felii. Peste cartofii prăjiți am pus sare, parmezan ras și praz.Carnea a fost suculentă, cum de altfel ar trebui să fie fiecare burger.