Slow cooked pulled pork sandwich

Slow cooked pulled pork sandwich

Chifle proaspăt scoase din cuptor, umplute cu carne de porc marinată gătită lent, sfâșiată cu furculița. Neapărat cu sos barbeque. Am mâncat prima oară așa ceva la Street Food Festival și țin minte ca mi s-a părut genial.

Lui D. îi place să mă ajute la pregătirea chiflelor, pentru că trebuie să le ungă cu gălbenuș de ou și să le decoreze cu diferite tipuri de semințe, de cele mai multe ori ce avem deja desfăcut prin casă.

De când avem slow cooker, aprecierile au început să curgă și am ajuns la concluzia că am devenit un bucătar mai bun, făcând mai puțin efort. Costițele de porc sunt mai bine-făcute, iar carnea ți se topește în gură. (apropo de costițe, găsiți rețeta pe site).

Pentru pulled pork însă am folosit ceafă de porc pe care am marinat-o cu o zi înainte și am gătit-o pe modul low timp de 8 ore. Mult spus am gătit-o. I-am dat drumul la “slugă”, cum îi place soției să-i spună la slow cooker, și ne-am văzut de ale noastre.

Poftă bună!

Slow cooked pulled pork sandwich

Ingredients
  

  • 1 kg ceafă de porc
  • chifle burger
  • sare, piper, rozmarin, boia, ulei
  • castraveți murați
  • sos bbq
  • cartofi (opțional)

Instructions
 

  • Am făcut un sos din sare, piper, boia, rozmarin și ulei cu care am acoperit carnea. Am acoperit-o cu folie alimentară și am lăsat-o la marinat peste noapte în frigider.
  • A doua zi am pus carnea în slow cooker cu tot cu marinată și am setat modul low timp de 8 ore.
  • Am făcut aluatul pentru chifle de burger din făină, lapte, unt, apă, ou, drojdie (rețeta completă o găsiți pe savori urbane). Dacă aveți deja chifle, săriți la pasul 6.
  • După ce au dospit a venit momentul mult așteptat de D., pictarea chiflelor cu gălbenuș de ou cu lapte și decorarea lor cu semințe. Am făcut și câteva chifle pentru hotdog.
  • Apoi le-am dat la cuptor timp de 15 minute.
  • Am scos carnea din slow cooker și am sfâșiat-o cu două furculițe. N-a fost nevoie de mare efort, carnea gătită lent fiind foarte ușor de sfârtecat. Apoi am turnat din sosul din slow cooker peste carne până când a fost suficient de suculentă.
  • Am tăiat chifla în două și am umplut-o cu carne, sos bbq și castraveți murați. Am servit sandwich-ul alături de cartofi la cuptor.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating