Penne cu spanac și gorgonzola

Penne cu spanac și gorgonzola
spanac

D. ar mânca la orice oră din zi paste. Sunt aproape convins că ar mânca și noaptea. Pastele cu sos alb sunt preferatele lui. Pastele cu sos alb, spanac și gorgonzola, preferatele soției. Le-am descoperit acum 2 ani de zile și de atunci le preparăm aproape săptămânal.

Adevărul e că și mie-mi plac. E felul nostru de a împăca pe toată lumea: sunt paste, conțin brânză, se fac rapid și avem și ceva verde în farfurie. Și sunt foarte gustoase.

Ingredients
  

  • 350 g penne rigate (pentru 4 porții)
  • 200 g spanac
  • 200 ml smântână de gătit
  • 100 g gorgonzola
  • 30 g unt
  • ulei de măsline
  • parmezan ras
  • sare, piper

Instructions
 

  • Am scos ingredientele și m-am asigurat că nu-mi lipsește nimic. Nucile nu fac parte din rețetă, au dispărut împreună cu puțină gorgonzola cât timp am pus apa la fiert.
  • Am pus apa la fiert cu un strop de ulei de măsline și puțină sare. Când a început să fiarbă, am pus pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, 11 minute.
  • Am pus tigaia pe plită și untul la topit.
  • Am adăugat spanacul. Eu am avut spanac congelat. În două minute s-a dezghețat și a început să se gătească în unt.
  • Am rupt brânza în bucăți și am adăugat-o în tigaie, amestecând până s-a topit.
  • Apoi am turnat smântâna de gătit și am lăsat să dea în clocot 3-5 minute.
  • Am condimentat cu sare și piper.
  • Între timp pastele s-au fiert, le-am strecurat și le-am adăugat peste sos.
  • Le-am amestecat cu sosul și am adăugat parmezan ras.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating