Costițe cu sos barbeque, cartofi dulci și broccoli
Da, așa e, titlul e înșelător. Nu am făcut costițe, ci scărițe. Asta pentru că de cele mai multe ori costițele au multă grăsime și încerc pe cât posibil să gătesc cât de cât sănătos. În engleză treaba-i mai simplă: Ribs. Apăi că-s, costițe, că-s scărițe, tot așa se numesc.
Ce mâncăm azi? Cartofi dulci și broccoli. Ce mai avem pe lângă nu mai are așa mare importanță dacă ne ghidăm pe principiul soției cum că farfuria trebuie să conțină: ceva bun, ceva sănătos și ceva verde. Așa toată lumea e mulțumită.
Mie îmi era dor de niște costițe bine făcute, de pe care să pice carnea. Comandatul costițelor la restaurant poate fi o loterie. Ba nimerești cu prea multă grăsime, ba sunt prea arse, ba nu au sos, ba carnea nu se desprinde cum ar trebui. Vestitele costițe de la Barbarosa din Baia Mare nu le mai găsești nicăieri, dar nici cele de la New York din Sibiu nu-s de lepădat. De fiecare dată când ajung în zonele astea, e musai sa fac o oprire. Cum oricum în situația actuală restaurantele nu sunt o opțiune, am profitat de faptul că avem slow cooker, am gătit scărițele la temperatură joasă timp de 4 ore și au fost “ce trebe”.
Dacă nu aveți slow cooker, vă zic cum să le gătiți încât să iasă bine.
Costițe cu sos barbeque, cartofi dulci și broccoli
Ingredients
- 3 scărițe de porc
- 3 cartofi dulci
- 200 g broccoli
- sos barbeque
- sare, piper
Instructions
- Am uns scărițele cu sos bbq și le-am pus în slow cooker. Dacă nu aveți slow cooker, vă recomand să le fierbeți timp de o oră într-o oală cu apă cu sare, câteva boabe de piper negru și o ceapă întreagă. După ce au fiert, se ung cu sos bbq și se dau la cuptor 5-10 minute până prind crustă.
- Am setat modul de gătire high și am pus timp de gătire 4 ore.
- După 3 ore am curățat cartofii dulci, i-am tăiat, i-am condimentat cu sare și i-am dat la cuptor 25 de minute la 180 de grade, căldura superioară și inferioară + ventilație.
- Între timp am tăiat broccoli-ul și l-am pus la fiert timp de 10 minute.
- După 25 de minute cartofii au fost copți.
- Cea mai dificilă parte din rețetă a fost scoaterea scărițelor și așezarea lor fără să se destrame, atât de fragede erau, carnea desprinzându-se de pe oase. Peste ele am adăugat sos bbq, iar separat am mai avut încă un sos dulce acrișor și un sos tzatziki (pentru tzatziki am folosit un iaurt grecesc mic, sare, 2 căței de usturoi și un castravete ras).Alături de cartofii dulci copți și broccoli fiert, am avut parte de un prânz consistent.