Lava cake

Lava cake
lava cake

D. a fost tare încântat să audă că vom face vulcan de ciocolată! Muuultă ciocolată.

Nu mai făcusem până acum lava cake, aceasta fiind prima oară. Mi se părea prea complicat. Dacă lași formele prea mult la cuptor, te alegi cu niste brioșe/negrese, nicidecum cu un vulcan, poate doar unul stins.

Și până la urmă așa tragedie ar fi? Tot ciocolată e. Mai exact ciocolată neagră, zahăr, ouă, unt, făină, extract de vanilie.

D. a fost din nou la datorie, spărgând cu brio ouăle și amestecând compoziția cu telul.

Sincer să fiu, nu ne-a ieșit cel mai activ vulcan, dar miezul a fost suficient de moale încât să curgă ciocolata. Tare ne-am distrat încercând să scoatem lava cake-ul din forme fără să îl distrugem, că până la urmă am ajuns să îl mâncăm direct. Aia e, data viitoare ungem mai bine formele cu unt și făină.

Ar fi mers niște înghețată în combinație cu lava cake-ul fierbinte, dar nu am avut, așa că am pus zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!

Lava cake

Ingredients
  

  • 180 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 30 g zahăr
  • 20 g făină
  • 3 ouă
  • extract de vanilie
  • zahăr pudră

Instructions
 

  • Am rupt 2 tablete de ciocolată neagră în bucăți și am pus o oală cu apă pe foc.
  • Am adăugat vasul cu untul și ciocolata deasupra apei care fierbea pentru a topi ciocolata la aburi/bain-marie.
  • Apoi am spart ouăle.
  • Am adăugat zahărul și am amestecat totul cu un tel.
  • Am verificat că zahărul s-a topit și am adăugat jumătate de fiolă de esență de vanilie.
  • Apoi am adăugat făina și am continuat să amestecăm cu telul.
  • Am amestecat cu o spatulă până când untul și ciocolata s-au topit complet.
  • Apoi am adăugat treptat ciocolata continuând să amestec.
  • Am uns forma de copt cu unt și făină. Aparent nu suficient de bine, după cum urmează mai jos.
  • Am adăugat compoziția în forme. Noi am avut doar două forme ceramice, celelalte două lava cake-uri le-am pus în forme de silicon.
  • Am pus formele în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 10 minute.
  • Le-am lăsat să se răcească 1 minut.
  • Apoi am încercat să scot lava cake-ul din formă. Ideea nu a fost una tocmai inspirată, întrucât prima încercare a fost eșuată. Măcar ne-am distrat pe cinste.
  • Așa că am servit lava cake-ul direct din forma ceramică, cu puțin zahăr pudră deasupra.
  • N-am mâncat decât jumătate de porție, din considerente practice 🙂
  • Cu toate că nu a curs compoziția ca la un vulcan, a fost foarte delicios. Poate data viitoare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating