Gogoși
Nu mai făcusem gogoși de când s-a născut D., iar ultimele le țin minte și acum, pentru că nu au crescut deloc și nici consistența, nici gustul nu erau ce trebuie.
Neștiind ce să mâncăm la micul dejun, am propus să încerc să fac gogoși. Toată lumea a fost încântată, mai ales D. pt că urma să le facem împreună. Singura sa condiție a fost să fac și gogoși “cu gaură”. N-am avut de ales și m-am conformat.
Gogoșile trebuie să iasă așa cum le făcea bunica: Mari, pufoase, aerate, cu gust de vanilie și aromă de coajă de lămâie. Noi însă le-am făcut cu coajă de portocale și le-am umplut cu frișcă.
P.s. Toată casa va mirosi a gogoși, dar vă garantez că merită!
Gogoși
Ingredients
- 300 g făină
- 200 ml lapte
- 20 g zahăr vanilat
- 1 gălbenuș de ou
- coajă de portocală
- ½ plic drojdie uscată
- ulei
Instructions
- Am adăugat făina, zahărul, drojdia uscată, gălbenușul de ou în mașina de făcut pâine și am pornit modul de făcut aluat. Am adăugat laptele treptat.
- Am scos aluatul din mașină și l-am lăsat 45 de minute la dospit acoperit de un prosop.
- Apoi l-am întins cu sucitorul ca pe un aluat de pizza, nu foarte gros, nu foarte subțire.
- D. a tăiat gogoșile cu ajutorul unui pahar.
- Am pus gogoșile în tigaia cu uleiul încins și le-am lăsat la prăjit timp de 2 minute.
- Apoi le-am întors pe partea cealaltă încă atât având grijă să nu se ardă. Trebuie sa aibă un aspect auriu.
- Gogoșile ies pufoase, goale pe dinăuntru.
- Am pus zahăr pudră vanilat peste ele și pe câteva le-am umplut cu frișcă.