Salam de biscuiți

Salam de biscuiți
biscuiți

Salamul de biscuiți. Desertul copilăriei celor născuți în anii ’90. Umplut cu nucă, rahat turcesc, sau doar simplu, nici nu mai conta. Biscuiți, lapte, zahăr, cacao, nucă de cocos și unt. Cum să nu-ți placă? Noi am ales să-l facem simplu, fără nimic extra.

De obicei se folosesc biscuiții populari deoarece sunt mai tari și nu se înmoaie când se toarnă laptele peste ei. Ei bine, noi nu am avut biscuiți populari, am avut biscuiții și mai populari și anume Petit Beurre. Vă garantez că iese salamul de biscuiți chiar și așa.

Bucuria oricărui copil atunci când venea vorba de desert, era degustatul compoziției (mai pe românește, linsul cratiței) și cum D. nu face excepție, m-am asigurat că și de data aceasta i-a rămas puțin pe fundul oalei.

Poftă bună!

Salam de biscuiți

Ingredients
  

  • 250 g biscuiți
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură cacao
  • nucă de cocos

Instructions
 

  • Am rupt biscuiții unul câte unul.
  • După 2 minute ne-am plictisit așa că i-am rupt pe toți deodată până nu a mai rămas nici unul întreg.
  • Am pus laptele, untul și zahărul pe foc și am amestecat până când untul s-a topit și zahărul s-a dizolvat. Apoi am adăugat o lingură de cacao continuând să amestec.
  • Am adăugat biscuiții și am amestecat compoziția.
  • Am lăsat-o la răcit. Am întins o folie alimentară pe blatul din bucătărie și am turnat un strat de nucă de cocos peste. Am adăugat compoziția răcită.
  • Am format salamul cu mâinile și am mai turnat un strat de nucă de cocos, după care am rulat folia ținând de ambele părți, învelind salamul. Apoi l-am pus la frigider. Cantitățiile fiind mici, nici salamul nu a fost mare. Suficient cât să mâncăm din el trei persoane câte două porții.
  • La sfârșit D. s-a ocupat de "curățenie".


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating