Prăjitură cu mere
Gustul copilăriei. V-am mai spus deja că lui D. nu îi plac merele, dar cumva în prăjituri le mănâncă. Cum să nu mănânce dacă tot muncim împreună la pregătirea prăjiturii?
Spartul ouălor și amestecatul cu telul sau cu mixerul rămân activitățile sale preferate în bucătărie, iar în rețeta de mai jos am avut parte de așa ceva din belșug.
La sfârșit ne-am ales cu o delicioasă prăjitură cu mere care se poate servi atât caldă, dar și rece, iar D. zice că cel mai bine merge alături de o cană de lapte.
Bonus: e la fel de bună și a doua zi.
Prăjitură cu mere
Ingredients
Aluat
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- unt
- zahăr pudră
Umplutură
- 4 mere mari
- 30 g zahăr
Instructions
- Am spart ouăle, am adăugat uleiul și am început să amestecăm compoziția cu telul.
- Am adăugat zahărul alternând cu laptele și am continuat să amestecăm până când zahărul s-a dizolvat.
- Apoi am adăugat făina cu praful de copt.
- Am uns o tavă de sticlă termorezistentă cu puțin unt peste care am presărat făină și am dat drumul la cuptor pentru a se încălzi la 180 de grade, căldură inferioară și superioară.
- Am curățat și am dat prin răzătoare 4 mere mari cât timp D. se juca cu aluatul. Consistența acestuia se aseamănă cu cea a aluatulului de waffe sau clătite americane.
- Am pus merele la călit împreună cu 30 g zahăr timp de 20 minute. Le-am acoperit cu un capac, am amestecat din când în când pentru a nu se lipi, iar înainte cu 2-3 minute să le iau de pe foc am adăugat puțină scorțișoară.
- Am turnat jumătate de aluat în tavă și am lăsat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 10 minute.
- Am adăugat merele călite peste aluatul scos din cuptor.
- Am adăugat restul de aluat peste mere și cu ajutorul unei spatule m-am asigurat că nu rămâne nici o picătură.
- A mai rămas doar un pas, coacerea la cuptor.
- După 30 de minute crusta a devenit maronie și prăjitura a fost gata.
- Am scos-o din cuptor și peste ea am presărat zahăr pudră.