Cheesecake cu brânză de vaci
Dacă e vreo rețetă de care sunt mândru, asta-i. Mândru încât dacă site-ul ar avea o carte de vizită, rețeta următoare ar fi pe ea.
V-am mai zis că lui D. îi place brânza, ăsta nu-i vreun secret. Îi plac și prăjiturile. Și să le mănânce și să mă ajute să le fac. Ce nu-i place însă: sosul din fructe de pădure. Așadar s-a bucurat că nu am pus sosul peste tort ci l-am păstrat separat, pentru el topind niște ciocolată.
Ca măsura de precauție: i-am dat să mănânce abia a doua zi, când energia în exces de la zahăr nu a reprezentat o problemă.
Am făcut mai demult cheesecake fără coacere și am mai mâncat de prin diverse părți, dar acesta gătit la cuptor e unul dintre cele mai bune cheesecake-uri pe care le-am gustat.
Nu zic asta doar pentru că l-am făcut noi. Are textura aia de cheesecake clasic. L-am încercat prima oară în vizită la nașii noștri și le-am cerut rețeta. Nașul M. fiind bucătar, nu aveam cum să dau greș.
Nu vreau să mă credeți pe cuvânt, așa că vă invit să testați rețeta.
Cheesecake cu brânză de vaci
Ingredients
Compoziție
- 700 g brânză de vaci
- 350 g ciocolată albă
- 100 g zahăr pudră
- 125 ml frișcă lichidă
- 4 ouă
Blat
- 300 g biscuiți digestivi
- 60 g unt
- 1 ou
Glazură
- 100 g fructe de pădure congelate
- 30 g zahăr
Instructions
- Am început prin a zdrobi biscuiții cu ajutorul unui sucitor.
- După multă muncă și o pauză de hidratare pentru ajutorul de bucătar, am amestecat biscuiții cu untul și oul întreg.
- Am decupat o foaie de copt în forma tăvii cu pereți detașabili, am adăugat peste ea amestecul de biscuiți, ou și unt, iar D. a tasat blatul cu un pahar până când a devenit uniform. Operațiunea asta a durat mai mult decât în mod normal, deoarece într-o mână D. ținea paharul, iar în cealaltă niște biscuiți extra din care ronțăia.Am pus blatul 10 minute în cuptorul preîncălzit la 175 grade.
- Am pus o oală cu apă la fiert. Peste ea am pus vasul cu ciocolata albă ruptă în bucăți și am topit-o la aburi/bain-marie.
- Am adăugat brânza de vaci într-un bol și am spart ouăle. După cum se vede mai avem de lucru la spartul ouălor, dar nu ne dăm bătuți.Peste am adăugat zahărul pudră, frișca lichidă și ciocolata topită care între timp a ajuns la temperatura camerei.
- Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.
- Am turnat compoziția peste blat și am pus tava în cuptor pentru 60 de minute la 155 grade.
- Am pus în tigaie fructele de pădure și zahărul. Le-am amestecat cu o spatulă până când zahărul s-a dizolvat complet. Am păstrat sosul de fructe la frigider.
- Dupa 60 de minute cheesecake-ul s-a rumenit și a trecut testul scobitorii.
- L-am lăsat peste noapte la frigider, iar a doua zi l-am servit cu sosul de fructe de pădure. E foarte bun și fără.
- Lui D. i-am pus ciocolată peste felia sa. N-a fost dezamăgit.