Supă de pui cu găluște
Comfort food. Cam așa aș descrie supa de pui cu găluște. O supă ușor de digerat, cu găluște de gris, morcovi, țelină, păstârnac și pătrunjel. Legume care tot timpul se găsesc la noi prin frigider.
Îmi aduce aminte de bunica mea, care atunci când mergeam la ea la țară făcea de fiecare dată supă de pui, știind că e supa mea preferată. Îmi păstra mie pieptul, eu preferând carnea macră, fără grăsime și fără piele. Făcea cele mai pufoase și cele mai mari găluște.
Cum mi-au mai rămas două pulpe de pui, restul folosindu-le la shaorma de casă din postarea anterioară, nu a trebuit să mă gândesc prea mult la alegerea meniului.
Supă de pui cu găluște
Ingredients
Supă
- 2 pulpe de pui
- 4 morcovi
- 2 buc păstârnac
- 1/4 țelină
- 1 ceapă
- pătrunjel
- sare, piper
Găluște
- 1 ou
- gris
- sare
Instructions
- Am pus jumătate de oală de apă cu sare și piper la fiert, în care am adăugat ceapa întreagă pentru gust, și pulpele de pui.
- Am curățat și tăiat legumele.
- Dupa ce a început apa să fiarbă, am înlăturat spuma cu o lingură și am adăugat restul legumelor pentru încă 40 de minute.
- Apoi am făcut găluștele. Ca să iasă găluștele moi și pufoase, cantitatea de gris trebuie să fie aceeași cu gramajul oului (dacă oul cântărește cu tot cu coajă 50 de grame, vom folosi 50 de grame de gris). Am amestecat oul cu puțină sare și am adăugat treptat grisul, amestecând încontinuu.
- L-am lăsat să stea 10 minute, cât timp am pus o altă oală la fiert pentru a fierbe găluștele. Le puteți fierbe direct în supă, eu am preferat să le fierb separat.
- Le-am fiert timp de 10 minute.
- Apoi le-am transferat în supă.
- Am scos ceapa din supă și am aruncat-o, carnea am tăiat-o în bucăți, am condimentat cu sare și piper, iar la sfârșit am adăugat pătrunjelul tocat.