Supă cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

Lui D. îi plac supele cremă de când era mic (nu că acum ar fi mare). Eu am mâncat prima supă cremă abia pe la 20 și ceva de ani. Norocul meu e că el a mâncat broccoli, mazăre, conopidă de la început, mie au început să imi placă abia târziu.

Dacă legumele sunt blenduite, D. mănâncă aproape orice fel de supă cremă, chiar și dacă e făcută din legume ce nu le prea agreează (roșii, de exemplu – știu, știu, roșiile sunt fructe, nu legume).

Supa cremă de broccoli rămâne însă preferata sa. Dacă adaug puțină gorgonzola și niste parmezan ras pe deasupra…succesul e garantat. Iar semințele de in și crutoanele din pâine făcută în casă, condimentate cu sare, oregano și busuioc completează decorul.

Eu sunt cel mai fericit, pentru că supa cremă de broccoli e foarte simplu de făcut și nu imi ia mai mult de 20 de minute. Poftă bună!

Supă cremă de broccoli

Ingredients
  

  • 300 g broccoli
  • 20 g unt
  • apă
  • sare
  • pâine/crutoane

Instructions
 

  • Am fiert bucățile de broccoli timp de 10 minute. Se poate folosi fie broccoli proaspăt, fie congelat.
  • Am tăiat pâinea cubulețe, am condimentat-o cu oregano, busuioc și sare. Am pus bucățile de pâine pe o foaie de copt și am adăugat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până când crutoanele s-au rumenit (5-10 minute).
  • Am pus bucățile de broccoli în blender, apoi am adăugat untul și sarea după gust. Uneori mai pun și puțină gorgonzola, dar n-am avut de data asta.
    Apa în care a fiert broccoli-ul am adăugat-o treptat până ce am obținut consistența dorită.
    E important ca apa și broccoli-ul să nu fie fierbinți, în caz contrar se poate sparge vasul blenderului (ca pățitul nu-i niciunul).
  • Am adăugat supa cremă în farfurie, crutoanele și semințele de in.
  • Lui D. i-am răzuit parmezan deasupra și am lăsat-o mai moale cu semințele.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating