Ciorbă de legume cu afumătură
Ne plac ciorbele. De fasole boabe, de perișoare, de văcuță sau de legume. Cu cât mai multe legume, cu atât mai bine. Dacă au și ceva carne afumată și puțină smântână…toată lumea-i mulțumită.
Încercăm pe cât posibil să nu treacă mai mult de 2 zile fără să mâncăm o ciorbă/supă, iar cum de data asta am avut prin frigider niște bacon afumat și multe legume, am zis să fac o ciorbă de legume. Neapărat alături de niște ceapă verde sau ardei murați iuți pentru cei mari.
Partea bună e că a doua zi (pe când începe ciorba să rămână fără prea multă carne – Eu si D. ne ocupăm de aspectul ăsta) se poate da prin blender și alături de niște crutoane, iese o supă cremă delicioasă.
Pregătirea nu durează mai mult de douăzeci de minute. 50% din succes e garantat dacă folosiți carne afumată, restul depinde de legumele pe care le adăugați. Cu cât mai colorate, cu atât mai bine.
Dacă puneți doar legumele preferate sigur o să vă placă. Rău nu are cum să iasă. Eu am pus ce mi-o fost la îndemână.
Poftă bună!
Ciorbă de legume cu afumătură
Ingredients
- 300 g bacon
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 tulpini țelină
- 50 g mazăre
- ulei, sare, piper, leuștean, pătrunjel, foi de dafin
- smântână
Instructions
- Am curățat și tăiat cartofii cubulețe. Apoi am curățat și tăiat restul rădăcinoaselor.
- Am tăiat baconul cubulețe.
- Am pus baconul într-o oală cu un strop de ulei la prăjit, cât să nu se prindă de oală. Când folosesc carne cu grăsime (kaizer) nu adaug ulei deloc. Apoi am adăugat morcovii tăiați felii.
- Am acoperit baconul si morcovii cu apă până la jumătatea oalei și am adăugat legumele când apa a început să fiarbă. După 20 minute am adăugat cartofii.
- Am condimentat cu sare, piper, leuștean, pătrunjel, două foi de dafin și am mai lăsat ciorba să fiarbă încă pe atâta.
- După ce ciorba s-a răcit puțin, am servit-o cu o lingură de smântână și ceapă verde.