Toast cu ouă poșate și avocado
Ouă poșate. Sau atunci când vrei să impresionezi la micul dejun. Dacă ești în căutare de un mic dejun sănătos și gustos, cu ouă poșate n-ai cum să dai greș…sau…ai toate șansele, dar doar dacă nu îți ies. Partea bună e că dacă urmăriți rețeta de mai jos nu aveți cum să dați greș.
Lui D. îi plac ouăle poșate servite pe pâine prăjită cu avocado. Nu îi plac roșiile, castraveții, cireșele, căpșunii, fructele de pădure, dar brocolli, avocado, spanac, kaki și mango sunt preferatele lui. Las asta scris aici, pentru că sunt sigur că peste câțiva ani nu o să ma creadă.
Poftă bună!
Toast cu ouă poșate și avocado
Ingredients
- 4 ouă
- 4 felii pâine
- 2 avocado
- sare, piper
Instructions
- Am feliat pâinea și am scos ouăle din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
- Am pus apa la fiert până a început să facă bule de aer. M-am asigurat că apa nu începe să fiarbă tare (trebuie să ramână la stadiul de bule), altfel există toate șansele ca oul să se destrame.
- Pasul acesta e cel mai important. Am spart oul într-un bol separat. Am amestecat apa astfel încât să se creeze un vârtej.
- Am adăugat oul în mijlocul vârtejului care a avut sarcina de a lega albușul în jurul gălbenușului. Am lăsat oul timp de 3 minute la foc mic reglând temperatura plitei astfel încât să nu se destrame.Când oul a fost gata, am reluat operațiunea pentru celelalte ouă.
- Dacă lăsăm oul prea mult, gălbenușul se va întări prea tare. Daca îl lăsăm prea puțin, va fi crud.Am prăjit pâinea, am pus deasupra avocado-ul sfărâmat cu furculița peste care am pus sare și am așezat oul poșat.