Waffe


Waffe, waffles, vafe sau gofre. Coapte la sandwichmaker. D. le adoră.
Waffele sunt o variantă numai bună pentru un mic dejun gustos, ingredientele necesare fiind aproape aceleași cu cele pentru clătite, atât doar că pentru waffe avem nevoie în plus de un plic de praf de copt, iar aluatul trebuie să aibă o consistență mai groasă decât cel de clătite.
Recunosc că fac waffe mult mai rar decât fac clătite și asta din cauză că durează puțin mai mult coacerea lor. Asta poate și din cauză că nu am un aparat de waffe dedicat, ci un sandwich maker cu mai multe tipuri de plăci interschimbabile, printre care și plăci pentru waffles.
Se pot mânca simple, sau cu topping-ul preferat. Noi am ales nutella de data aceasta.
Poftă bună!

Waffe
Ingredients
- 125 g făină
- 150 ml lapte
- 1 ou
- 50 g unt
- 30 g zahăr
- 5 g praf de copt (1/2 plic)
Instructions
- Am topit untul și l-am lăsat la răcit. Într-un vas am amestecat oul cu zahărul până când s-a topit. Am adăugat făina cu praful de copt și treptat laptele, continuând să amestec.
- Am adăugat untul topit și aluatul a fost gata. Nu trebuie să curgă ca cel de clătite, trebuie să fie mai gros. Dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină. Ingredientele sunt suficiente pentru 3 waffe duble.
- Am pus plăcile de waffe în sandwich maker și când acestea s-au încins le-am uns cu puțin unt.
- Am luat cu o lingură aluatul și l-am nivelat astfel încât să acopere întreaga suprafață. Am închis sandwich maker-ul și l-am lăsat să iși facă treaba. După vreo 3 minute l-am deschis și am verificat dacă waffele sunt gata. Nu erau, așa că le-am mai lăsat puțin.
- Apoi le-am uns cu nutella și le-am mâncat la micul dejun cât încă erau calde.